Rara, waar zijn wij.nu - Reisverslag uit Joure, Nederland van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu Rara, waar zijn wij.nu - Reisverslag uit Joure, Nederland van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu

Rara, waar zijn wij.nu

Blijf op de hoogte en volg Pjirkje

20 Juli 2007 | Nederland, Joure

Jullie verwachten natuurlijk pas morgen ons eerste bericht vanuit Afrika… maar niets is minder waar. Op dit moment zitten we in de auto richting… jawel…hou je vast… Joure. Onbegrijpelijk en eigenlijk ook helemaal niet leuk.

Tekst en uitleg:
Vrijdag 20 juli om 11:00 uur fris en fruitig vertrekken vanuit Joure. Om 1 uur met iedereen verzameld op Schiphol en met de hele groep inchecken. Grote spanning over het gewicht van de koffers, samen hadden we 50 kilo, waar 40 het maximum is. Tot ons grote verbazing geen extra kosten, de koffers mochten gewoon mee.
Na dit inchecken nog even met het ‘uitzwaai comité’ wat eten en drinken (dit comité bestond uit: Anne, Grietje, Ynte, Aleida, Sjacco, Jelmer, Reinou en Sanne). Daarna met gevulde buik richting de douane. Een emotioneel afscheid maar wel met een fijn gevoel vertrokken. Bij de douane nog een beetje oponthoud door onze lap-tops maar uiteindelijk mocht alles mee!

Nog een beetje rondgescharreld en toen werd het tijd om richting de gate te gaan, hier zaten alle studenten klaar om te boarden. Toen het tijd werd om in te stappen hoorden wij dat ons vliegtuig was getroffen door de bliksem en dat dit een vertraging van ongeveer 2 uren op zou leveren. Dit was even een schrik maar ach 2 uurtjes zouden we wel doorkomen. De speelkaarten werden tevoorschijn gehaald en het ‘pesten’ kon beginnen. Toen het kaartspelen saai begon te worden hebben we maar weer eens geïnformeerd naar onze vlucht. Ze zeiden dat we een groot probleem waren, omdat de vlucht gecancelled was en het erg moeilijk zou worden om ons allemaal over te boeken. Toch, positief als we zijn hielden we de moed er in. Nadat we na een uurtje nog niks gehoord hadden toch maar weer informeren, het bleek dat het probleem groter was dan we zelf hadden verwacht. Na veel vragen te hebben gesteld kwamen we er achter dat er voor onze groep eigenlijk het hele weekeind geen plaats zou zijn op een vlucht. Toen maar terug om de koffers op te halen en naar de ticket balie waar we een nieuwe vlucht moesten proberen te boeken. Met alle hoop die we nog hadden kwamen we aan, maar helaas ook hier werden we teleurgesteld. De tickets waren wel omgeboekt en we zouden maandag kunnen vertrekken alleen dan wel ieder apart. Dit was natuurlijk niet onze bedoeling, want SAMEN UIT = SAMEN VLIEGEN. Gelukkig kwam Pjirkje haar vader toen met het idee om te vragen of er ook nog plaats was op een andere dag. Eindelijk hadden we weer een beetje geluk, we kunnen dinsdag avond samen vliegen. De rest van de groep vertrekt maandag op 2 aparte vluchten, en wij volgen een dagje later.

Vandaar dus het feit dat we weer in de auto zitten op weg naar huis. Dit is niet wat we hadden gepland maar we blijven positief. We gaan nog 4 dagen genieten in Joure, en dan op weg naar Afrika, waar we dubbel gaan genieten.

Tot zover ons eerste avontuur.
Dikke tut Pjirkje en Lysanne

Ps. ‘Piekerje net, it komt dochs oars’ (Anne Mink)

• 20 Juli 2007 - 21:27

Arjanne:

Jeetje, jullie hebben het eerste avontuur alweer beleefd! Najah dan iig nog maar even genieten in Joure idd..wat een verhaal!

Leafs!

• 20 Juli 2007 - 21:38

Rein:

Hoi pop,
    Das ff schrikken he, weer terug in Joure. Net afscheid van jullie genomen, gaat dat stomme vliegtuig niet! Hebben we voor niks staan huilen ;)
    Maar blij dat jullie het nog een beetje positief inzien en wie weet kunnen we nog ff een bakkie doen haha!
    Love you

Tut rein

• 21 Juli 2007 - 05:22

Wibo Feenstra:

Yippiejjjjjjj... 'k hew noch 'n kans ;-P

• 21 Juli 2007 - 08:32

Monique:

Jeetje zeg. Wat een verhaal en dat nog maar aan het begin van het grote avontuur. Dit is al een avontuur op zich.

Mooi dat jullie uiteindelijk toch samen kunnen vertrekken.

Nog ff relaxen dan maar en vol goede moed maar weer richting Schiphol!

Succes.

Liefs Monique

• 21 Juli 2007 - 09:16

Jean:

Echt raar, dat de dingen zo anders kunnen lopen dan gepland... Maar nu kunnen we nog een paar daagjes extra van jullie genieten!;-) Maar ik kan me voorstellen dat jullie balen, jullie waren er helemaal klaar voor en hadden goed afscheid genomen en nu zijn jullie weer back in town...
    Dus dinsdag gaat jullie avontuur weer beginnen.. Dan gaat het helemaal goedkomen hoor!:-D

Dikke tut Jeannette

• 21 Juli 2007 - 17:35

Heather:

hope that you have a good flight on tuesday. Have Fun.

from my family

• 21 Juli 2007 - 17:37

Cheryl:

SUUUPPPPPPPPPPeeeeeeeeerrrr

leuke weblog

groetjes cheryl

• 21 Juli 2007 - 19:46

Wilma:

Bed en bord al voor 5 maanden in de kast, weer in je ouwe vertrouwde bed!
    Maar....gelukkig gaat het avontuur dinsdag écht beginnen!
    Goed begin en ik geloof, dat jullie nog heel veel gaan beleven!
    Goede vlucht dinsdag en als er weer vertraging is dan niet meer pesten,maar mens erger je nieten !

groetjes Wilma

• 21 Juli 2007 - 20:40

Mini Grote Ganseij:

wel sneu maar je vakantie gaat wel door
    een fijne vakantie en een goede vlucht dinsdag en kom gezond weer terug.
    groeten mini lemelerveld

• 21 Juli 2007 - 22:39

Kirsten Mink :

hope that you have a good flight on tuesday. and send some pichter to me ok have fun Pjirkje

• 22 Juli 2007 - 14:19

Gerben:

Hallo Pjirkje,

Hoe gaat dit? Leuke Webwerf. Een beetje sleg start zie ik. Dinsdag sta je alweer op de lughawe.

Baie plezier en totsiens
    Gerben
    p.s. dit moet geen Fries zijn maar zuid afrikaans.

• 22 Juli 2007 - 15:42

Grietje:

Dan ben je zomaar weer in joure!
    Naja we hebben er nog ff leuk weekend van gemaakt en dan hopen dat het dinsdag wel in een keer goed gaat!
    Geniet nog ff van de laatste dagen hier in joure want voor je het weet zit je echt in Zuid- Afrika!!!

Liefs en een dikke tut Grietje

• 22 Juli 2007 - 17:17

Wibo Feenstra:

...wot bin ik bliid dot ik de káns diet d'r wie, eem oan pakt ha!! Ghihi...

Foen 't leuk om dij foar dyn long trip togh noch sjoen te ha!!
    Sa ik sei... 't lot hat dit bepaald; sunder dit, hiest do gewoan net fuot gean kinnen!!
    Hoap dost tiisdei een bettere start hewwe sist fon dien belevenissen!!

...ik folgje dij de kommende fiif maand wol eem, wa wiet; dost my noch tsjinkomme sist yn The South Of Afrika!!

...Ek Sien Vir Jou...
    ...Ik Zie Jou Snel / Tot Ziens...

Tuutsje, x xxXx Wibo

• 22 Juli 2007 - 19:58

Erik De Vries:

wat een verhaal! houd me op de hoogte. veel plezier alvast

liefs erik
    giekerk
    (mac joure!)

• 22 Juli 2007 - 22:02

Sibel:

hey meid!
    Wat een verhaal, zo al meteen de eerste dag!! Haha! ik ga je belevenissen volgen hoor!!

X Sibel

• 23 Juli 2007 - 15:17

Hennie:

Ik bin it mei de boppesteande útspraak iens, mar it is hiel ferfelend. We hiene jimme al yn Sud Afrika tocht. Hawar, jimme litte sjen dat jimme net foar ien gat te fangen binne.
    Ik hoopje dat dit de ienege tsjinslach is dy´t jimme krije.
    Goede flucht en oant it folgendje berjocht.( út Sud Afrika fansels )

• 23 Juli 2007 - 15:54

Lidy:

wat een spannend verhaal. mischien kan je nog oppassen. hihi grapje. doei doei.

• 23 Juli 2007 - 19:43

Renske:

Hey Meis

En dan nu maar hopen dat het echt je laatste nachtje is hier in joure morgen weer op naar schiphol ;) een hele goeie reis en we contacten

Liefs Renske

• 24 Juli 2007 - 08:54

Dirkje,rob En Kids:

jammer maar het komt toch uiteindelijk nog goed.Heel veel plezier en hopelijk een goede vlucht.Het weer zal daar vast beter zijn dan hier!

• 25 Juli 2007 - 20:20

Jean:

Hey pop!

Jullie zijn nu dan eindelijk in Zuid-Afrika :-) Hoe is het daar? beetje mooi weer ? ;-) typisch Nederlandse vraag natuurlijk. Is de reis verder wat goed verlopen? Hoop snel wat van je/jullie te horen! Veel plezier met de introductie.

Hele dikke tut Jean