Public Holiday
Blijf op de hoogte en volg Pjirkje
13 Augustus 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Hallo lieve mensen in Nederland
Het is alweer anderhalve week geleden dat ik mijn vorige bericht heb getypt en ik vind het super om te lezen dat jullie allemaal zo uitkijken naar onze nieuwe avonturen.
Dus ik heb me nu even terug getrokken op onze kamer om te bedenken wat ik jullie allemaal kan vertellen, want we hebben weer heel veel meegemaakt.
Vorige week zaterdag (4 aug.) zijn we met 2 auto’s richting Addo’s Elephant park geweest. We wilden graag meegaan met een georganiseerde jeeptour door dit wildpark, alleen aangekomen bleek dat dit al volgeboekt was. Natuurlijk was dit balen, maar toen werd ons verteld dat we met onze eigen auto door het park mochten. Het was dus zo dat we in onze chico met Guus op de achtergrond door het park aan het crossen waren. Het was een grote tocht, en we hebben verschillende dieren gezien. Zelfs 2 dieren van the big five: een olifant en een buffel. Toch hebben we besloten dat we nog een keer met de jeep mee willen gaan, omdat je dan wel veel meer ziet en ook in gebieden komt waar je met de auto niet mag komen.
Zondag zijn we (Leonie, Evelien, Lys, Jenny en ik) wezen paardrijden, en dit was ook supergaaf! We hebben een tocht gemaakt door het bos, en later kwamen we aan bij een prachtig strand. We gingen hier in galop, en dat gaf je echt een kik.
Na het paardrijden hebben we nog even een tochtje gemaakt met onze auto, en hebben we lekker geluncht bij een luxe resort.
Afgelopen week hebben wij als pabo’ers onze laatste school bezocht, en hebben we een planning gemaakt voor het komende moduul.
Op dinsdag, woensdag en donderdagmorgen gaan we lesgeven op de Port Alfred Primary School. Leonie en Evelien gaan de jongere kinderen les geven (Grade 4), en ik ga voor de oudere kids (Grade 7 of 8)
Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan we in het activiteitencentrum werken waar de kinderen na schooltijd komen.
We zijn vorige week al druk aan het brainstormen geweest en dingen te bedenken die we willen gaan doen. Morgen gaan we eerst alles opruimen en schoonmaken en dan beginnen we donderdag met een leuke introductiemiddag.
Voor de rest was het een kort weekje, omdat donderdag onze public holiday begon.
Dit betekende 4 dagen vrij, en dus lekker even weg van de campus om wat van het land te gaan zien.
Er waren nog niet echt plannen, dus zijn we (Lys, Leonie, Evelien en ik) woensdagavond uit eten gegaan en onder het genot van een lekker wijntje hebben we de lonely planet doorgenomen.
Aan het einde van de avond hebben we besloten om de volgende dag naar Jeffrey’s Bay te gaan (daar ging iedereen bijna heen), en voor de rest maar te kijken waar we allemaal zouden belanden.
Jeffrey’s Bay is een bekende surfplaats hier in Zuid Afrika, en ook heel toeristisch.
Vlak voordat we aankwamen bij J-Bay reden we langs een tankstation en zagen we daar 2 jongens van de campus staan. Deze jongens (Frank en Joost) gingen ook naar J-Bay en waren net als ons op zoek naar een slaapplaats voor die avond.
We gingen met z’n zessen op zoek en bij de vvv was een vrouwtje die vertelde dat ze wel een mooi huis wist wat iets voor ons was. Wij hier heengereden, en aangekomen waren we helemaal verrast: Wat zag dit er mooi uit!!!! Het was een heel groot huis met 4 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken met alles wat je maar kon bedenken, een hele mooie woonkamer, en een balkon met een prachtig uitzicht over de zee.
We hebben die middag lekker genoten in ons mooie huis en tegen de avond zijn we uit eten gegaan, en daarna op stap. Hier kwamen we ook weer andere studenten tegen van de EISS, dus dat was weer een heel gezellig avondje.
Vrijdag moesten we helaas ’s morgens alweer vroeg op omdat we helaas niet nog een nachtje in het mooie huis konden slapen. We zijn toen op zoek gegaan naar een andere accommodatie, en die hadden we ook al snel gevonden. Dit keer hadden we met z’n zessen een huisje in een soort vakantiepark.
Wij zijn die dag als meiden zijn lekker te shoppen geweest, en de jongens hebben het ook lekker rustig aan gedaan en zelfs ook nog geshopt want bij terugkomst kregen we een modeshow.
’s Avonds zijn we naar de Mexicaan geweest, en daarna natuurlijk weer op stap. Het was weer een zeer geslaagde avond.
De volgende dag moesten we echter weer vroeg op, omdat we 10 uur alweer uit het huisje moesten.
Op dat moment scheidden onze wegen ook met de Boys. Want deze gingen namelijk surfen, en wij zouden naar Plettenberg.
In Plettenberg heb je de grootste bungeejump van de wereld, en daar wilden wij natuurlijk wel even kijken.
Jullie verwachten natuurlijk dat ik ga zeggen: IK HEB GESPRONGEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Helaas…. Ik moet jullie teleurstellen!! Ik weet niet wat het is, ik zeg namelijk de hele tijd al dat ik wil springen… maar ik had op dat moment niet zoiets van: Ik wil ook!
Lysanne en Leonie hebben daarentegen wel gesprongen, en dat was super!! Ze hebben beide een hele mooie sprong gemaakt, en gelukkig ook weer goed geland.
Na de sprong moesten we weer op zoek naar een accommodatie en uiteindelijk zijn we ergens afgelegen in een heel schattig huisje beland.
De volgende dag mochten we lekker uitslapen, en dat hebben we ook gedaan. Rond een uur of 12 zijn we vertrokken weer richting de campus.
Aangekomen bij Port Elizabeth hebben we nog even op een terrasje gezeten en wat gegeten.
’s Avonds rond 7 uur waren we terug op de campus, en hier lekker met iedereen even wat gekletst.
Ook moest ik nog bezig met mijn presentatie die ik vandaag had. En wat was ik zenuwachtig, want alles moest in het Engels en dat heb ik dus nog nooit gedaan!. Maar ik moet zeggen dat het best wel goed ging, en mijn begeleider was ook tevreden.
Nou, ik zal eens een eind aan dit lange verhaal breien. Ik ben benieuwd hoeveel mensen het tot deze laatste regel gelezen hebben, haha.
Ik kijk nu alweer uit naar jullie reacties!!!!!!
Heel veel liefs van Pjirkje
Ps: Er zit niet echt een logische samenhang in de foto’s…. Het is van alles en nog wat! (maar hopelijk vinden jullie het wel leuk)
Ik kijk nu alweer uit naar jullie reacties!!!!!!
Heel veel liefs van Pjirkje
13 Augustus 2007 - 14:41
Titia:
Hey Pjirk!
Nou ik heb het tot de laatste regel gelezen hoor, al had ik natuurlijk ook veel bij lys kunnen lezen!Weer een super verhaal, en idd.. Niet gesprongen? nou wie weet spring je er toch nog een keer af in deze maanden! Gelukkig ging je presentatie goed, zal vast wel even wennen zijn! Maar heb er alle vertrouwen in.. veel plezier nog en succes! Tot horens.. en nog een paar dagen he! dan wust ol wer 19:D! Dikke tut Titia -
Titia:
Foutje van mij: sorry wust natuurlijk 20.. bij hyves kest et nog wol veroarje mar jir net:S haha! x -
Tessa:
Ooh.. ik dacht: nu ben ik eerst.. yyiiihhaaaa!! Maar nu is Titia mij nét voor! haha
Amber:
In ieder geval al 1 persoon die het hele verhaal heeft gelezen :)! Klinkt super meid, echt geweldig! Had niet verwacht dat je niet zou springen, zelfs in Nederland riep je al dat je zou gaan! Misschien later nog een keer als het je wel begint te kriebelen, na het verhaal van Lys wil ik ook, dus wie weet!! Ook leuk dat nu het echte werk gaat beginnen en je nu echt wat gaat betekenen voor de kindjes daar. Geniet ervan en we spreken snel weer!
Liefs, Amber -
13 Augustus 2007 - 14:44
Amber:
Ik dacht ook dat ik eerst was, maar toch nog 2 voor me :p! -
13 Augustus 2007 - 15:18
Mariël:
heej Pjirkje,
Super hoor om dit zo te lezen!!! En leuke foto's, echt leuk. Hoop dat wij het straks met de groep ook zo leuk hebben.
En ach waarschijnlijk ga je in die 5 maanden heus nog wel een keertje springen:)
Groetjes Mariël -
13 Augustus 2007 - 16:23
Saskia Otten:
Heej pjirkje,
Weet niet of je me nog kan herinderen maar las op hyves dat je zuid afrika zat en ik ben je steeds aan het volgen. Vind het super leuk wat je doet!! En vind het erg leuk om je verhalen en foto's te bekijken, als je weer thuis bent moeten we eens afspreken als je dat ook leuk vind natuurlijk.
Ik wens je nog veel plezier en geniet er lekker van
Kus saskia -
13 Augustus 2007 - 17:00
Grietje:
He skat!
Zelfs vanuit Benidorm ben ik je aan het volgen!
Weer een erg leuk verhaal & foto´s.
Valt me een beetje van je tegen dat je niet hebt gesprogen, maar je hebt de tijd nog ff.
Zo te zien vermaken jullie je best!
Nou ik stop er eerst ff mee, wij gaan ff uit eten bij de pizzaria en dan vanavond karaoke night, had ook net wat voor jou geweest! Ik zing wel ff wat van guus voor jou, heit heeft de camera mee dus t word vast wel gefilmd.
Fijne week.
Dikke tut -
13 Augustus 2007 - 17:47
H@NS:
He Prikje,
Nou leuke verhalen allemaal zeg! Ik vond het ook erg top in Jbay! We gaan snel weer dansen in de kroeg he?
Kus, Hans -
13 Augustus 2007 - 18:17
Jikke:
Fijn dat je het zo naar de zin hebt. Geniet van je verhalen. Groeten en werk ze ! -
13 Augustus 2007 - 19:17
Reinou:
Hoi pop!
Weer een superverhaaltje! Ook spannend dat deze week je eerste echte werkweek gaat worden, de kinderen zijn vast dol op jou!
Ik had inderdaad ook wel verwacht dat je zou springen.. heb je op Kreta immers ook gedaan! Maar wie weet begint het nog wel eens te kriebelen en dan kun je altijd nog haha!
Nou lieverd, heel veel succes deze week en komt helemaal goed met je Engels!
Dikke tut en knuffel reinou -
13 Augustus 2007 - 19:36
Jildou:
alles goed met mij wel
leuke foto's
dus je kan ook al paardrijden!! -
13 Augustus 2007 - 21:06
Tjeerd:
Heee schoonheid!
Mooi verhaal en nog mooiere foto's! TjeBo is jaloers... Wat een mooie autootjes hebben jullie gehuurd man :p Ik blijf jullie volgen!
Dikke kus -
13 Augustus 2007 - 21:12
Jean:
Hey leave,
Wer super om wat fan dei te jerren ut Afrika. Een mooi verhaal, dat ik ek seker út woe leze.. :-D Wat een belevenissen..dan ist leven jir ien Joure wol erg saai ;-) haha. Mooie foto's ek..sa kenne wij t jir ek wat meibeleve! En sneon grut feest, jammer dat ik 't mat misse maar jim meitsje dr vast een super dei fan! Ik sil an dei tinke op 't stran op Kos ;-) Meid, geniet fan olles der. En natuurlijk heel folle succes op skoalle en mei dien Engels ensa. Maar ik wit dast 't kest!
Dikke tút Jean -
14 Augustus 2007 - 11:42
Sjoerdtje:
Hoi Pjirkje
wat een geweldige belevenis. de verhalen vinden we erg leuk. succes ermee en werkse
groetjes sjoerdtje -
14 Augustus 2007 - 18:37
Marga:
Heej Meissie!!
Wat een avonturen allemaal weer.. Heb tot de laatste regel vol spanning zitten lezen...
De foto's zijn super om te zien en ook erg aangrijpend, wat zul je wat meemaken daar..
Ik ben super trots op je, en fantastisch dat die presentatie zo goed ging!!
Je krijgt de groetjes en een hele dikke tut van Harmpie..
Ik mail je snel..
Liefs en dikke kus marga -
15 Augustus 2007 - 15:10
Ynte:
Nou zeg wat een belevenissen allemaal. Ben blij dat je niet gesprongen hebt hoor. Dat gedoe van Lysanne vond ik eigenlijk maar helemaal niks. En dan ook nog direct de hoogste ter wereld. Beide beentjes op de grond Pjirk, hou je haaks en maak er de komende weken weer wat van want het wordt nu hard werken. We blijven je volgen hoor! -
15 Augustus 2007 - 20:04
Wilma:
Hoi Pjirkje
Wat weer een verhaal en zoooo leuk om te lezen! Als ik mijn ogen sluit,beleef je zelf de dingen die jij zo mooi beschrijft!Maar ook ik heb de sprong niet gemaakt hoor,volgende keer gaan we samen oké?
Wat hebben jullie al veel leuke dingen in zo'n korte tijd gedaan, maar ook het serieuse werk zit erbij hé en zal niet altijd even makkelijk zijn.
Als je terugkomt over 5 maanden, heb je er wel een hele gave levenservaring bij, die niemand je meer af kan nemen!
Veel succes verder en tot het volgende verhaal!
(ps...aan de overkant is het goed, je merkt ze niet hi hi)
groetjes van Wilma
17 Augustus 2007 - 18:50
Heather:
Hope you have a good birthday tommorow
From Family, A. Mink -
18 Augustus 2007 - 16:44
Dirkje En Rob:
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Hopenlijk heb je het naar je zin,en maak je er een gezellige feestdag van.
Helaas kunnen we het niet van dichtbij met je vieren.
Veel liefs van ons allen.
Vriendelijke groet,
Rob & Dirkje
&
Kids
18 Augustus 2007 - 16:51
Wilma:
Hoi Pjirkje
VAN HARTE PROFICIAT MET JE VERJAARDAG!!!
Maak er een leuke dag van en wij zullen er één op je drinken!!!!
groetjes Wilma -
18 Augustus 2007 - 17:25
Johan En Elly :
Hallo Pjirkje,
Wat ben jij een avonturier zeg! Geweldig joh, wat een ervaring. We willen je vanuit Parrega feliciteren met je verjaardag en nog vele gezonde jaren erbij wensen. Geniet maar lekker daar in het verre Afrika, voor je het weet sta je in Makkum voor de klas.
Groeten van Johan, Elly, Meine en Trienke en natuurlijk een pootje van Pjirkje!!!! -
19 Augustus 2007 - 17:39
Feikje Veen:
Beste Pjikje,
Van harte gefeliciteerd met je verjardag.
Wat fijn dat jullie het zo gezellig hebben met elkaar.
Nog en hele fijne tijd samen.
Feikje, de moeder van Evelien -
19 Augustus 2007 - 21:34
Margreet:
Hey Pjirkje!
Geweldig om jouw verhalen uit Afrika te lezen! Ik zag toevallig op m'n kalender dat je vandaag jarig bent, gefeliciteerd!! Hopelijk heb je een leuke dag gehad! Ben benieuwd naar je volgende avonturen!
Liefs, Margreet.