Happy Birthday en wist je dat…
Blijf op de hoogte en volg Pjirkje
21 Augustus 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Hallo Nederland… let u even op!
Afgelopen week zijn wij beide druk bezig geweest met onze eigen schoolbezigheden.
Zo moesten we onder andere een presentatie houden (Pjirk niet voor een cijfer maar lys wel; een 8.3!), hebben we diverse colleges gevolgd, is Lys verschillende bedrijven bij langs geweest en heeft Pjirkje observaties gedaan en les gegeven op de Port Alfred Primary school.
Het echte leven is dus inmiddels begonnen, niet meer alleen maar feesten maar ook serieus bezig. Hierover volgt binnenkort meer.
Zoals jullie bijna allemaal wel weten was het dit weekeind groot feest, want Pjirkje zou haar tienerjaren in gaan ruilen voor de twintiger jaren. Ze keek er erg tegenop en daarom was de uitdaging om er wat leuks van te maken extra groot. Vrijdagavond zijn we op stap geweest om de verjaardag in te luiden. Dit was weer eens (te) gezellig. ’s Middags hadden we onze matrassen al naar de kamer van Evelien en Leonie gesleept zodat we daar een slaap feestje konden houden. Bij binnenkomst in de kamer stond de cd van Guus op, branden de kaarsjes en was de kamer mooi versierd met slingers en ballonnen. (ontroerend…)
Op zaterdag zijn we wezen brunchen bij het gezelligste cafeetje in Port Alfred. Hier kreeg Pjirkje alle cadeaus van ons, en ook de meegebrachte cadeaus van de achterblijvers in Nederland. Gelukkig was het weer een prachtige dag en konden we onze dag vervolgen op het strand. Daar met een hele groep een lekkere taart genuttigd en liggen bakken. Ook waren er ’s middags nog boodschappen gedaan om een overheerlijke taart te gaan bakken. Dit heeft Pjirkje gedaan samen met Leon. Helaas bleek na heel veel werk en gelach dat de taart (een beetje) mislukt was, dus toen Pjirk en de meiden ’s avonds uiteten gingen heeft Leon nog een nieuwe gebakken. Deze hebben we ’s avonds voor het uitgaan met een hele groep genuttigd. Jammer genoeg was ook deze taart niet helemaal zoals hij moest zijn maar toch hebben we er van gesmuld ;) Om de verjaardag af te sluiten zijn we weer gezellig met z’n allen op stap geweest. Ook deze keer hebben we ons weer kostelijk vermaakt. Zondag dus maar weer een beetje uitgeslapen maar het was nota bene 30 graden en dus hadden we maar besloten om op het strand verder te gaan slapen.
Tot zover ons verhaal over het weekend. Natuurlijk laten we het hier niet bij… dus hieronder nog een nieuwe reeks……………….
Wist je dat:
- Onze eerste wist-je-datjes zoveel succes hadden dat we besloten hebben om een nieuwe te maken?
- Wij hier bijna 4 weken zitten, en dus 1/5 deel er alweer opzit?
- Pjirkje helemaal geen zin had in haar verjaardag, maar dat het uiteindelijk een superdag is geworden?!
- Pjirkje iedereen heel erg wil bedanken voor de lieve reacties/belletjes met haar verjaardag?
- Wij een nieuwe hobby hebben: “wie kan het snelste patience uitspelen”?
- Lysanne zich vrijdag afvroeg of we ons het college niet buiten in het zonnetje konden volgen?
- De leraar dit wel een goed idee vond, en het uiteindelijk zo was dat wij buiten op de picknickbank ons college volgden.
- Lysanne haar zelf had buitengesloten, en dat ze naar de receptie moest om de sleutel te halen om binnen te komen?
- Pjirkje de volgende dag ook haar sleutel was vergeten, en dus ook naar de receptie toe moest om een sleutel te halen?
- Wij helemaal verslaafd zijn aan muesli-repen en chocola?
- Leonie woensdag jarig is, en we dan dus weer een feestje hebben
- Wij vorige week wel 4 keer uiteten zijn geweest
- Wij volgende week naar East-Londen gaan om daar met kleine baby-leeuwtjes te knuffelen?
- Lysanne maandagavond een duik-toets heeft en eigenlijk het hele weekend had moeten leren?
- Ze hier helaas amper aan toe is gekomen
- Pjirkje heel fanatiek is met het spinnen, en het liefst 4 avonden per week gaat?
- Lysanne minder fanatiek is en 2 keer per week meer dan genoeg vindt
- Wij hebben besloten dat we hier door de week wonen, en we hier in het weekeind op vakantie zijn.
- Wij een weddenschap hebben, dat als Pjirk 8 dagen nier rookt Lysanne haar mee uit eten neemt
- Als Pjirk dit niet volhoudt zij Lys mee uit eten moet nemen?
- Wij afgelopen een weekeind een slaapfeestje hebben gehad met Evelien en Leonie
- Dit echt bere-gezellig was, en er vast nog vele feestje zullen volgen
- Pjirkje van Lysanne en Dimitris een heel mooi bos bloemen heeft gekregen voor haar verjaardag.
- En van Lysanne en Ben een pot met badzout
- En van Lysanne zelf een hele mooie tas
- Wij echt ons best doen om onze kamer netjes te houden, maar dat het ons echt niet wil lukken om hem langer dan een uur zo te houden
- Wij hier eigenlijk wel om kunnen lachen
- Wij zaterdag geen tijd hebben gehad om meloen thee (voor de bijzondere dagen) te drinken, en we dat dus vandaag maar doen. Incl.koekjes en kaarslicht.
- Jelmer samen met een mysterie guest een ticket heeft geboekt, en op 1 oktober hier aankomt
- We hier erg naar uit kijken
- Lysanne haar bungee oorkonde een ereplaats in de kamer heeft, en dat er nog een plekje vrij is voor die van Pjirkje…
- Lysanne haar fototoestel kapot is, en zij zich nu heel erg gehandicapt voelt.
- Pjirkje gelukkig nog een fototoestel mee heeft, en we hier gemiddeld 150 foto’s per keer mee maken.
- Lysanne zonet (maandag avond) haar duiktoets heeft gehaald terwijl ze verwacht had dat ze hem niet zou halen.
Wist je dat:
- Wij hier bijna 4 weken zitten, en dus 1/5 deel er alweer opzit?
- Wij een nieuwe hobby hebben: “wie kan het snelste patience uitspelen”?
- Wij helemaal verslaafd zijn aan muesli-repen en chocola?
- Leonie woensdag jarig is, en we dan dus weer een feestje hebben
- Wij vorige week wel 4 keer uiteten zijn geweest
- Ze hier helaas amper aan toe is gekomen
- Lysanne minder fanatiek is en 2 keer per week meer dan genoeg vindt
- Als Pjirk dit niet volhoudt zij Lys mee uit eten moet nemen?
- Dit echt bere-gezellig was, en er vast nog vele feestje zullen volgen
- En van Lysanne en Ben een pot met badzout
- En van Lysanne zelf een hele mooie tas
- Wij hier eigenlijk wel om kunnen lachen
- We hier erg naar uit kijken
- Lysanne haar fototoestel kapot is, en zij zich nu heel erg gehandicapt voelt.
21 Augustus 2007 - 11:00
Gerrit:
Mooi verhaal:D Mooi dat je een leuke verjaardag hebt gehad.... en 30 graadjes.... me so jealous:D. xx -
21 Augustus 2007 - 11:03
Rein:
Weer een machtig mooi verhaaltje lieverds! Ben echt blij dat jullie het samen zo goed kunnen vinden en zoveel lol hebben!
Ben benieuwd of je 8 dagen zonder sigaretten kunt hihi!
Succes met lesgeven!
Dikke tut en knuffel reinou -
21 Augustus 2007 - 11:09
Rein:
Haha, ik zie nu pas dat jij ook foto's hebt... silly me!
Tuut -
21 Augustus 2007 - 11:15
Marga:
Nou Meiden!!
Dat is weer een super leuk verhaaltsje!! ik ben blij dat je een super leuke verjaardag hebt gehad lievie!!
De foto's spreken voor zich, jullie hebben veel lol! haha!
Zet em op he, die 8 dagen niet roken,je kunt het... haha!
Succes met lesgeven!!
liefs en dikke tut marga -
21 Augustus 2007 - 11:23
Grietje:
Zo he dat feestje zag er gezellig uit, jammer dat wij dat hier nou weer moeten missen, en die taart, echt ontroerend;)
Ben benieuwd of je 8dagen van de lucky's af kan blijven, je weet waar je t voor doet toch:P
Nou succes deze week met alles en we bellen wel weer eens.
Dikke tut. love you
21 Augustus 2007 - 12:14
Ils:
Mooie gebeurtenissen weer hoor! :D Wat leuk om te lezen.. Zo tussen het studeren door voor de hertentamens. Ben stiekem wel een beetje jaloers zo leuk klinkt het allemaal! Genietze! Liefsx -
21 Augustus 2007 - 14:34
Lucia :
Hey Pjirkje
NOg van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Een erg leuk verhaal om te lezen. Ben suver jaloers dat ik niet in een warm land zit.
Veel fun nog!
Kus Lucia -
21 Augustus 2007 - 18:38
Renske:
Hey Meis!!
Wat een super verhaal weer erg leuk om te lezen;) super dat jullie het zo naar je zin hebben saampjes :) he meis succes met 8 dagen niet roken vol houden heeeeee
kus Rens -
21 Augustus 2007 - 20:35
Heather:
nice pictures -
22 Augustus 2007 - 16:53
Titia:
Weer heel wat beleefd in zo'n week! Super zeg.. en gelukkig ook zo'n mooie verjaardag, dat maak je misschien nooit weer meej in Z-A! En weer eruug leuke wist je datjes:D dat houdt ons op de hoogte van de kleine details.. Veel succes en plezier weer deze week!!
Dikke tut ut Fryslan -
22 Augustus 2007 - 19:18
Marian:
Hallo Pjirkje, Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaartjes erbij gewenst. Fijn dat je zo'n mooi verjaardagsfeest hebt gehad, dan ben je ook echt jarig he!
Nog veel succes met lesgeven en alle andere gekke dingen die jullie vast nog gaan uithalen.
Vele groetjes, Marian. (tante van Lys) -
24 Augustus 2007 - 11:57
Roomie:
We maken er weer een leuk weekeind van hoor!!
Dikke tut -
24 Augustus 2007 - 14:54
Arjanne:
Mooie verhalen en foto's! Zo te zien gaat alles naar wens en is er nog genoeg tijd voor ontspanning;)
Leafs Arjanne -
25 Augustus 2007 - 17:11
Jean:
Hey Skeet!
Mooie verhalen wer jer!!Sit jir no ien een internetcafe op Kos en dr bin een pear debielen die mei 5 auto's achter elkoar sitte te toeterjen :-S..haha.. Even live verslagje. Maar jir olles goed. Nog pear daagjes sit de vakoansje dr wer op :-(. Leuk om jim berichtjes ek te lezen op Kos. Super dast san mooie jirdei hast han! T wie ien Joure vast net sa bijzonder weest ;-) Folle succes en plezier de kommende tiid.
Hele dikke tut Jean -
26 Augustus 2007 - 16:19
Mariel:
Heej,
Super dat je het daar zo naar je zin hebt!! Echt leuk om je verhalen te lezen.
Liefs Mariël -
29 Augustus 2007 - 17:56
Ynte:
Nou zeg wat weer een wist-je-datjes en infotjes. Gewledig feestje met een taart en je eigen naam erop. Zo wordt het toch allemaal nog heel gezellig lees ik wel. Super Pjirkje! Nog van harte gefeliciteerd en jammer dat ik te laat ben maar ja: better let as net toch ?
Blijf je verhaaltjes en belevenissen volgen hoor.
Groetjes en doch wast tinkst dwan te moaten.......!
Hoi en tot binnenkort -
06 September 2007 - 18:11
Belle:
Nog gefeliciteerd met je verjaardag, Pjirkje! Cool dat je aan het spinnen bent. En als je wilt stoppen met roken: succes! Leuk om de foto's te zien van de kinderen. Knap dat je in het Engels les geeft.
Tut van Belle.