Vakantie!!!!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu Vakantie!!!!!! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu

Vakantie!!!!!!

Door: Pjirkje

Blijf op de hoogte en volg Pjirkje

30 September 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo lieve allemaal,

Eigenlijk zou dit bericht al geplaatst moeten zijn voordat we op vakantie zouden gaan, maar omdat het internet er vrijdag aflag wordt dit verhaal nu geplaast in Kaapstad. Gister zijn Lysanne en ik hier heen gevlogen, en het is hier fantastisch! Heel erg mooi weer, en een superstad waar vanalles te zien en te beleven valt. Morgen komen Jelmer, Tjeerd en Amber deze kant ook op, en we kunnen niet wachten!! We verblijven met hun nog tot donderdag in kaapstad, en daarna rijden we via de garden route terug naar Port Alfred waar we dan nog twee dagen hebben om ze de campus en alle andere dingen uit ons leven hier te laten zien. Op woensdag 10 Oktober vliegen ze dan weer terug naar Nederland. Een uitgebreid verslag over deze vakantie volgt op onze site maar voor nu dus de Wist-je-datjes….
We wensen jullie veel leesplezier.

(p.s sommige wist-je-datjes zijn al een beetje verouderd.. maar dat kwam omdat we ze al eerder wouden plaatsen dus..)

Wist je dat........

- …we heel erg aan het genieten zijn van onze vakantie
- …jullie denken dat we hier altijd vakantie hebben, maar dit soms best tegen valt
- …wij vorig weekeind op de campus zijn gebleven omdat we met school bezig moesten
- …we nog steeds intensief aan het spinnen zijn, maar ook lekker intensief door eten
- …we het jammer vinden dat we al bijna op de helft van ons verblijf zitten
- …we een foto muur hebben gemaakt met wel bijna 100 foto’s (zie foto)
- …deze muur nog lang niet af is
- …Lysanne helaas nog niet in de zee gedoken heeft omdat de zee er nog niet klaar voor was
- …onze kaarten wand al een tijdje niet is uitgebreid
- …de vorige zin een hint was voor jullie allemaal
- …we nog geen leuke kerel ontdekt hebben voor Pjirk
- …Pjirk stiekem gek is op de general manager omdat hij er goed uit ziet en altijd in een pak loopt
- …we onze kamer opgeruimd hebben en hij al 2 dagen vrij netjes is (zie foto)
- …Lysanne haar presentatie vandaag erg goed ging, en die van Pjirk vrijdag ook zeker goed zal gaan.
- …Pjirk haar engels met de dag beter wordt
- …dit vooral geldt na een paar borrels
- …haar mooie uitspraak toen was; ‘You can hold them der out’ (tegen de ober bij het uiteten toen hij het theezakje uit de theepot moest halen van Pjirk)
- …Lysanne bijna in haar broek pieste van het lachen toen Pjirk dit zei
- …Grietje haar verjaardagscadeautjes uit Afrika al een week voor haar verjaardag heeft ontvangen, en het ook gelijk maar heeft uitgepakt
- …Jelmer en co een hele lijst hebben gekregen met dingen die ze voor ons mee moeten nemen
- …wij benieuwd zijn of ze niks vergeten
- …Pjirk hoopt dat vooral de kruitnoten niet worden vergeten omdat ze het water al in de mond heeft als ze er aan denkt
- …we niet kunnen wachten tot het eindelijk echt Afrikaans weer wordt
- …dit komt omdat het weer hier de laatste tijd Nederlandse taferelen laat zien (regen en harde wind)
- …we ondanks dit weer toch al een beetje verkleurd zijn
- …we een mooie foto van onszelf + fries vlagje op onze deur hebben, zodat iedereen weet waar we wonen
- …het onmogelijk is om een middagdutje te doen omdat je dan minimaal 5 keer gestoord wordt door jan-en-alleman
- …onze onderburen een week in Kaapstad zijn en wij dus ongemerkt kunnen dansen, stampen, fohnen en zingen.
- …Pjirk hier naar de kapper is geweest en haar kapsel er weer tip-top uitziet (zie foto)
- …we achter de bar hebben gestaan bij het plaatselijke opera concert
- …Pjirkje net haar presentatie had, en dat het echt heel erg goed ging
- …We morgen om deze tijd samen in Kaapstad zijn
- …We het Joustermerke lied hebben gezongen in de Snorkel
- …dat in Afrika ook guus meeuwis draaien in de Snorkel
- … dit het einde van onze wist-je-datjes is!! wij na de vakantie snel een nieuw verhaal zullen plaatsen.

• 30 September 2007 - 17:22

Titia:

Weer een super verhaal en foto's! Een internetcafe in kaapstad is dus wel wat sneller:D!Het wordt vast een super vakantie, veel plezier en voorzichtig! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan beleven! Van de kaartjes zal ik onthouden;)! Have fun..
    Dikke tut ut et warme Spanje:)

• 30 September 2007 - 17:23

Tessa:

Geniet maar lekker van de vakantie!
    Zag nog wat bekenden op de foto's hahaha! Denk je dat je ver weg bent... ;)

• 30 September 2007 - 17:29

Grietje:

Heeej skat
    Heb net je spullen naar amber gebracht inclusief pepernoten;) Nu maar hopen dat het in de koffer past want alleen de pepernoten wegen al een kilo.
    Maar goed weer een leuk verhaaltje met nog leukere wist je datjes en de foto's zien er ook weer erg gezellig uit!
    Je moet me wel ff meer vertellen over die nieuwe jongen die je hebt ontdekt or!!!
    Nou skat ik zoek mn bedje zo op ik ben kapot van de joustermerke ik mail je binnekort wel weer ff uitgebreid.
    Ik wens jullie een hele fijne vakantie, geniet ervan en doe wat je niet laten kan want je bent er maar 1x!!!
    Love you(K) dikke tut voor dei en lysanne

• 30 September 2007 - 17:32

Reinou:

Hee pop!!
    Wat weer een leuk verhaal.. dus jullie genieten heerlijk van jullie welverdiende vakantie :d Wel voorzichtig daar in kaapstad he... Meiden, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel plezier!!! Denk aan jullie!
    Dikke knuffel voor jullie

• 30 September 2007 - 18:18

Renske:

Hey Lieve Pjirk!!

Super jullie verhaal weer (fotowand ziet er goed uit hoor!!!) een hele fijne vakantie geniet er van daar met elkaar.

dikke tut Rens

• 30 September 2007 - 18:18

Jean:

Hey pop,

Ik vond het heel leuk om vrijdag even met je te bellen...wat gaat de tijd dan snel he, nog lang niet uitgekletst ;-) Wil je een SUPER vakantie toewensen!!

Dikke tút

• 30 September 2007 - 18:53

Erik :

prachtig verhaal meiden!
    mooi om te horen dat jullie je goed vermaken daar.En die man voor prjik zal ongetwijfeld nog wel komen!
    veel plezier nog maar de komende maanden!!

liefs erik

• 30 September 2007 - 18:58

Sjoerdtje:

Wat een geweldige tijd heb je daar geniet er lekker van. bedankt voor de kaart.

groetjes uit parrega

• 01 Oktober 2007 - 07:44

He Pjirk:

Het ziet er allemaal weer SUPER uit en jij zelf helemaal je haar zit prachtig, zo kun je in Kaapstad wel achter de mannen aan...suc6 en heeel veeel plezier, dikke tut AleidA

• 01 Oktober 2007 - 12:11

Hennie:

Hallo Pjirkje,

Geweldig, de foto's en je verslag. Ik geniet volop en wat betreft de vakantie. Ik weet van de vrige studenten dat er zo nu en dan ook hard gewerkt moet worden dus ik geloof je. Veel plezier in Kaapstad en geniet er van

• 01 Oktober 2007 - 14:59

Lenie:

Heeej pop!!

Wat leuk zeg die wist je datjes ! Erg leuk allemaal om te lezen! Lekker dat je nu vakantie hebt! Geniet er maar lekker van, want je hebt het wel verdiend:D:D

Dikke kus Lenie,

• 01 Oktober 2007 - 19:06

Jildou:

Heee lieve Pjirk! Wat leuk om weer te lezen! Hoop gauw eens te kletsen via de telefoon! Zodra ik thuis ben bel ik eens even! Geniet ervan met zijn allen!!!! Dikke tuut jildou

• 02 Oktober 2007 - 11:39

Sjoerd:

Echt cool om te lezen wat je daar allemaal doet.. Geniet ervan en goeie vakansje!

• 02 Oktober 2007 - 13:26

Fam.Hofstee:

Ziet er weer goed uit. Veel plezier de komende dagen en pas goed op jezelf !

Groeten Jikke

• 05 Oktober 2007 - 18:29

Femke:

Heey meid!!
    Regelmatig bezoek ik je site even, maar tot nu toe nog geen berichtje achtergelaten.. Dus nu eindelijk :D Zo te lezen heb je het echt super naar je zin daar!!:D Lijkt me echt moeilijk, in het engels lesgeven! Heel veel succes en heel veel plezier daar nog!
    Liefs Femke

• 10 Oktober 2007 - 22:00

Bouke:

Hoi Pjrikje,

Hoe was de vakantie? Ben benieuwd naar de verhalen! Groetjes daaro....

Gr. Bouke

• 10 Oktober 2007 - 22:01

Bouke:

Hoi Pjirkje,

Hoe was de vakantie? Ben benieuwd naar de verhalen! Groetjes daaro....

Gr. Bouke

• 12 Oktober 2007 - 14:42

Shewont:

SIT! ;)

dikke tut van tjebo!

• 12 Oktober 2007 - 20:18

Anne:

Hallo Pjirkje en Lysanne.

Waar blijft het reisverslag van jullie mooie week in Zuid-Afrika met de Jousters?
    Wij zijn allemaal benieuwd naar foto's en video.

Groetnis fan heit.