Port Alfred!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu Port Alfred!!! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Pjirkje Mink - WaarBenJij.nu

Port Alfred!!!

Door: Pjirkje

Blijf op de hoogte en volg Pjirkje

04 September 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria

Goedenavond!

Ik zie dat het alweer bijna 3 weken geleden is dat mijn site voor het laatst is ge-up-date, hoog tijd dus voor een nieuw verhaal!
Zoals jullie wel van mij gewend zijn heb ik in deze afgelopen weken weer heel veel meegemaakt, ik ben zelfs volwassen geworden :)
Maandag 18 augustus heb ik mijn 21ste verjaardag mogen vieren, en alweer voor de tweede keer in Zuid Afrika. ‘s Ochtends werd ik al vroeg wakker gemaakt door Maxine die met een taartje binnenkwam. Daarna gingen ze voor me zingen en mocht ik een paar cadeautjes in ontvangst nemen, waaronder een prachtige ring!
Helaas was het weer op mijn verjaardag erg slecht, het was koud en bewolkt. We hebben de hele dag dus binnen gezeten. Ik werd die dag overspoeld door smsjes, mailtjes, belletjes zodat ik me toch wel een beetje jarig voelde… iedereen nogmaals erg bedankt!
Speciale dank aan mijn 9 lieve vriendinnetjes die me allemaal mooie cadeaus op hadden gestuurd!! Ik ben er heel erg blij mee en denk dagelijks aan jullie wanneer ik mijn sieraden/sjaal draag!

Als hoogtepunt van de afgelopen drie weken was mijn bezoek aan Port Alfred. Vorige week donderdag ben ik op het vliegtuig naar Port Elizabeth gestapt.
Ik heb twee dagen in Port Elizabeth doorgebracht voordat ik richting Port Alfred ging.
In Port Elizabeth heb ik heerlijk genoten en ben ik lekker bijgekomen van alle drukte van de afgelopen weken. Ik had een mooie hotelkamer met uitzicht op zee en het weer was super dus heb veel tijd doorgebracht op het strand. Daarnaast heb ik wat herinneringen van vorig jaar opgehaald door naar de boardwalk en greenacres te gaan (shoppingmall) Ook ben ik naar een spa geweest waar ik een heerlijke hot stone massage heb gehad.
Zaterdagochtend ben ik vroeg naar Port Alfred gereden. Ik kon niet wachten om al de Afrikaanse studenten weer te zien, en dan stiekem een persoon in het speciaal… Louis!
Aangekomen op de campus was ik heel erg gespannen maar nadat ik iedereen gedag had gezegd voelde het alsof ik nooit weg was geweest.
In de middag ben ik wezen lunchen met Louis en daarna zijn we naar het strand geweest. (Ik ben er in die dagen wel achter gekomen dat ik het strand en de zee echt wel mis hier in Pretoria!!) Verder ben ik die avond lekker uit eten geweest en op stap naar de Snorts! Ik moet zeggen dat het Snorts gevoel weer helemaal terugkwam maar stiekem miste ik mijn Nederlandse vriendjes en vriendinnetjes van vorig jaar wel!!
Zondag was de planning om de hele dag lekker op het strand te liggen, helaas werkte het weer niet echt mee. Het was de hele dag regen en kou dus lekker op de campus gebleven en een paar filmpjes gekeken. ‘s Middags heb ik nog even een bezoekje gebracht aan Mr.McLeod, mijn coach van vorig jaar. Hij was helemaal in shock dat ik in een keer voor zijn deur stond. We hebben gezellig bijgekletst en hij nodigde me uit om de volgende dag samen met Louis bij hem te ontbijten. Zo gezegd zo gedaan, de volgende ochtend om 9 uur zaten we aan het ontbijt bij McLeod. Haha, geweldig toch…
‘s Middags begon het ineenkeer heel erg te stormen en vanaf de campus konden we de hoge golven in de zee zien. Iedereen wist dan ook niet hoe snel op het strand te komen en daar aangekomen bleek heel Port Alfred zowat uitgerukt te zijn. Het was ere en drukte van jewelste en het strand was helemaal afgezet met linten. Van bezoekers hoorden we dat het centrum van Port Alfred al helemaal blank stond, dus je kunt je een beetje voorstellen dat het weer best wel heftig was. Naar de nodige foto’s en video’s te hebben genomen zijn we weer teruggelopen naar de campus. Later op het nieuws werd uitgebreid aandacht besteed aan het weer die dag in Zuid Afrika: in het zuiden harde storm, in het noorden van het land waren er bosbranden en in een ander gedeelte was er sneeuw. Ongelofelijk!!
‘s Avonds ben ik nog lekker uit eten geweest en wat wezen drinken in Links. Hier kwam ik nog een Nederlandse student van vorig jaar tegen: Anne, erg leuk om bij te kletsen!
Dinsdag was het alweer tijd om afscheid van iedereen te nemen. Gelukkig ben ik hier tegenwoordig al wat meer gevorderd in, dus het verliep best goed. Stiekem ook wel omdat ik weet dat ik zeker nog een keer terug zal komen naar Port Alfred want de afgelopen dagen zijn veel te snel voorbij gevlogen en er is nog zoveel wat ik nog wil doen. Onder andere een bezoek brengen aan al die lieve kinderen in de scholen en het activity centre!
Dindagmiddag ben ik dus weer teruggekomen in Pretoria, en ook dit voelde alsof ik nooit weg was geweest. Gelijk weer in het ritme. Dit was maar voor korte duur, want woensdag heb ik de hele dag ziek in bed gelegen. Gelukkig werd ik goed verzorgd zodat ik me vandaag alweer stukken beter voelde!

Voordat ik stop met dit verhaal nog even een leuk nieuwtje: ik heb net mijn ticket geboekt voor Nederland! Vrijdag 19 september zal ik voor 2 weken thuiskomen om mijn diploma in ontvangst te nemen, griet haar verjaardag en jouster merke te vieren en natuurlijk om iedereen weer even te zien!! Ik kan niet wachten!!!

Tot heeeeeeeeel snel! Liefs en een dikke soen, Pjirkje

• 04 September 2008 - 20:43

Jean:

Hey pop,

Volgens mij mag ik eens de eerste zijn met een berichtje!;-) Vandaag nog even met je gesproken..je hebt je aan je woord gehouden en een ticket geboekt!:-) Ik kijk er naar uit..kunnen we dan je verhalen in het echie horen!ben erg benieuwd. Tot snel,

Dikke tút

• 04 September 2008 - 20:59

Lysanne:

Hey pop,

Wat leuk weer een update van je te krijgen! Het meeste had ik al gehoord maar het blijft erg leuk om te lezen :)
    En wat fijn om te lezen dat je je ticket nu echt geboekt hebben, ik kijk er nu al naar uit weer lekker bij te kletsen ;)

Pop alvast een goed weekeind en tot gauw!!

Liefs en xx Lys

• 04 September 2008 - 21:07

Lysanne:

Uuuhm mag ik vragen waarom je je verhaal op jufpjirkje.wbj.nu hebt gezet en niet op pjirkjebackinsa.wbj.nu??

En volgen er ook foto's van je tripje naar PA?? Ik ben zeer benieuwd :D

Liefs Lys

• 04 September 2008 - 21:17

Pjirkje:

Oeps....foutje!! Ik zat even ergens anders met mn gedachten! Dankje Lys voor je goede oplettendheid! Verhaal staat nu ook op pjirkjebackinsa.waarbenjij.nu!

• 04 September 2008 - 22:00

Paul:

Hé Pjirk! Gelukkig heb je het op jufpjirkje.wbj.nu gezet. Ik kreeg nu een berichtje dat er weer een verslag op stond. Voor mij de herinnering dat ik nodig weer wat van mij moest laten horen. Hoe is het COLLEGA? Leuk te lezen dat het goed met je gaat en dat je allemaal weer mooie dingen aan't doen bent. Binnenkort even naar huis, wat heb je ook een leventje niet. Met mij gaat het ook goed. Ben weer heerlijk aan het werk en heb toch weer groep 8. Ben inmiddels wel verhuisd naar een ander lokaal. Ik heb dit jaar (dochter)Charlotte in de klas! De vakantie lijkt al weer een eeuw geleden.
    Heb je al kaarten gekocht voor Guus in het Abe Lenstra...? Nou ik merk wel dat het laat op de avond is. Wat een ongelovelijk hak op de tak verhaal. Toch laat ik het staan. Heb ik in ieder geval weer wat laten horen.
    Blijf je volgen, Pjirk...
    Groetjes en een dikke tút!
    Paul (dien oude mentor, nou...)

P.S. Oh ja, ik ben al 4 weken niet bij de -12 geweest. Ben sinds twee weken aan de Sonja B. Zit nu aan mijn strenge glaasje water. Lekker hoor!

• 08 September 2008 - 18:33

Kooijtjes Uit Sneek:

volgens ons heb je het weer super naar je zin!!Geniet van deze mooie tijd. Hopende snel tot ziens. Kusjes van ons allen.!!!

• 12 September 2008 - 02:53

Sanne:

eej pop!!!
    wat leuk om weer even een berichtje van je te lezen!! en zo te horen heb je weer een supertijd gehad in port alfred! leuk dat je daar zo ook weer ff kunt kijken! leuk dat je ff terug gaat naar nederland..helaas kan ik je dan niet zien:(maar zodra ik terug ben gaan we snel weer ff skypen ok? hier hebben ze dat helaas niet!
    schat, geniet er van!! en we contacte snel weer
    dikke knuffel en veel liefs
    sanne